Tekst & Uitleg

Regelmatig komen wij bij Ancotech een aantal vraagstukken tegen. Graag geven wij u tekst & uitleg over deze betreffende vraagstukken. Om zo meer duidelijkheid te geven over de producten die we aanbieden en het gebruik hiervan.

Heeft u zelf een vraagstuk of heeft u advies over een bepaalde configuratie of toepassing? Neemt u dan gerust contact met ons op op +31 (0)72-561 65 53 of mail naar: [email protected]. Wij helpen u graag verder.Welke vetpompen zijn er?

Vetpompen worden op grote schaal gebruikt in industriële sector en om zware (mobiele) machines op meerdere punten te smeren. De vetpompen die hiervoor gebruikt worden zijn verschillend. We kennen de pneumatisch en elektrische vetpomp, beide met verschillende toepassingen. Hieronder vindt u een korte uitleg over de verschillende vetpompen.

Deze systemen variëren van een eenvoudige smeersystemen met één leiding tot complexe, twee-leidingssystemen en uiteraard de pneumatische smeer- en vulpompen.

Bij het smeren van machines zijn een aantal zaken belangrijk om te weten. Het aantal smeerpunten, hoeveel volume vet heeft ieder smeerpunt nodig? En de frequentie, hoe vaak dient er gesmeerd te worden. Verder is het van belang wat de pompdruk is, de leidingdiameter en de afstand tot de verschillende smeerpunten.


Meer weten?


Wat is een membraanpomp?

Een membraanpomp, ook wel verdringerpomp, is een hydraulisch of mechanisch aangedreven verdringerpomp die gebruik maakt van een combinatie van heen en weer bewegende beweging en ofwel een klepafsluiter of een kogelkraan om vloeistoffen over te pompen.

Membraanpompen zijn zelfaanzuigend en zijn ideaal voor viskeuze vloeistoffen. Vrijwel alle belangrijke industrieën maken gebruik van membraanpompen. Zij worden algemeen gebruikt om schurende vloeistoffen, met inbegrip van beton, of zuren en chemicaliën te verplaatsen. Ze worden ook vaak gebruikt in auto's en vliegtuigen.


Meer weten?

Hoe gebruik je een vetspuit?

De vetspuit is een van de meest voorkomende gereedschappen die u in uw fabriek of loonbedrijf zult zien. Het is waarschijnlijk iets wat u regelmatig gebruikt zonder er veel over na te denken. Dat maakt het niet minder belangrijk om te weten, hoe uw vetspuit eigenlijk werkt. De verschillende toepassingen en componenten en wat daar verder bij komt kijken.

Zo gebruiken de meeste onderhoudsafdelingen meerdere soorten vetten en vetspuiten, wat kan leiden tot kruisbesmetting en een verkeerde outputmeting. We bespreken hoe de output wordt gemeten om er zeker van te zijn dat uw vet output correct is.

We zullen de vetspuit verder onder de loep nemen om alle kenmerken van de componenten te ontdekken en andere gerelateerde onderwerpen bekijken, zoals veelvoorkomende vetspuit fouten, symptomen van een onjuist smeer volume of -frequentie, en schetsen enkele best practices voor het gebruik van een vetspuit.


Meer weten?

Wat is een smeervet?

En wat zit er in een smeervet of smeermiddel? Een smeervet is eigenlijk een 'verdikte olie'. Lagervet bestaat voornamelijk uit een basisolie in een verdikker, aangevuld met additieven (toevoegingen). Door te variëren met deze bestanddelen is het mogelijk om verschillende vetten te produceren voor een brede reeks toepassingen.


Meer weten?

Husky membraanpomp

Husky Membraanpompen

De Husky membraanpompen van Graco staan bekend om hun betrouwbaarheid, efficiëntie, nauwkeurigheid en duurzaamheid. De pompen van Graco werken veilig, schoon en zijn de perfecte oplossing voor het pompen van olie uit vaten, zeewater om het dek te wassen of slib uit de laadruimte.Deze Husky membraanpompen worden immers geproduceerd met uw productiviteit in gedachten.


Meer weten?

Skf smeermiddelen

Welk smeermiddel moet u kiezen?

Welk smeervet u moet kiezen hangt vooral af van voor welke toepassing u het gaat gebruiken. Voordat u een specifieke keuze gaat maken is het belangrijk te weten waar een goed smeermiddel aan moet voldoen. De meest belangrijke eigenschappen voor goed smeermiddel zijn:


Meer weten?